GimmiQ op You Tube

Op Youtube helpt GimmiQ jou met 2 afspeel lijsten (Play lists): 1 over het ontwikkelen en uitwerken van bordspel ideeën en een over hoe je klassieke bordspellen met wat tips kunt aanpassen naar een nieuw level.

Board game character of letter Q with a twist creating board games_ normal

Hoe creëer of ontwikkel je een bordspel?

Laten we uw droom om uw eigen bordspel te ontwikkelen verwezenlijken. Op ons YouTube-kanaal laten we je zien hoe we onze bordspellen maken, hoe het proces anders kan zijn en wat we tot nu toe hebben geleerd. Wanneer je de GimmiQ YouTube-serie bekijkt, kun je tegelijkertijd proberen je eigen bordspelideeën uit te werken. Of het nu gaat om een online bordspel, een bordspel als app, een gezelschapsspel of een leuk spel om met vrienden te spelen. Het type bordspel is niet noodzakelijk leidend voor het creatieproces.

Ook als je alleen geïnteresseerd bent in hoe het ontwikkel proces van een bordspel werkt, dan zul je blij zijn met deze YouTube filmpjes.

Daarnaast kun je ook samen met ons een bordspel ontwikkelen, door feedback te geven op onze en jullie ideeën en zodoende langzaam gezamenlijk een bordspel te creëren.

Board game character of letter Q with a twist creating video's for GimmiQ about the board game creation process and pimping up classic board games

Klassieke bordspellen met een twist

In onze tweede YouTube-serie zullen we enkele aanpassingen/ twists delen in de spelregels van de meer klassieke bordspellen. Dus hoe kun je het klassieke Monopoly of Risk twisten / pimpen, dat kun je vinden in onze tweede serie op YouTube. Dit is om te benadrukken waar bordspellen over gaan: het spelmechanismes of het verhaal en hoe gemakkelijk / uitdagender het kan zijn om iets in de spelregels aan te passen. Het laat ook zien hoe kleine veranderingen de klassiekers kunnen veranderen in een nieuw spel dat weer veel gespeeld zal worden.